A mesura que fem activitat física d'una manera moderada i regular, el nostre cos s'adapta a l'esforç, de manera que podem anar incrementant la pràctia esportiva. Aquesta capacitat d'adaptació i de resistència a l'esforç ens evitarà patir lesions, però també sotmetre el múscul al màxim esforç de manera sobtada, pot causar lesions. Si realitzem durant 10 o 15 minuts un escalfament muscular a base d'estiraments, petites curses, etc. Es garanteix que el múscul s'escalfi i no pateixi cap mal. També hem de realitzar escalfament al final de fer l'activitat física.
Tipus d'escalfament:
- General: L'escalfament general és obligatori que es realitzi sempre que es desitgi practicar un esport o d'altre activitat que sotmeti l'organisme a un mínim esforç físic.
- Específic: D'altre manera, l'escalfament específic es basa en practicar alguns moviments característics d'una activitat determinada. Els quals dependra esport que es realitzi en cada ocasió.
És bo practicar-ho per diverses raons:
- Per millorar el bombeig del cor i de la sang a tot el cos i també la capacitat d'absorció de l'aire.
- Per millorar el rendiment de l'activitat física que es realitzarà seguidament.
- Per evitar lesions durant l'activitat física.
Una de les activitats de l'escalfament són els estiraments. Aquests s’haurien de fer tant abans, durant, com després de qualsevol activitat esportiva. Els estiraments quan s’efectuen els estiraments, els hem de fer d’una forma suau i lenta, sense cap moviment brusc i evitant els rebots. Cada cop que es faci un exercici s’ha de notar una tensió muscular, però sense arribar a dolor. Aquesta tensió ha d’anar augmentant al llarg del 20’’ que ha de durar cada exercici, així ens assegurem que el múscul s’ha estirat una mica.
Aqui tenim alguns exemples d'estiraments, i també deixaré una web on mostra com es fan alguns dels estiraments:
http://es.youtube.com/watch?v=PFS1f2rylGM
No hay comentarios:
Publicar un comentario